אף על פי שזה מרגיש לא נעים לתכנן את חלוקת הרכוש טרם האדם הלך לעולמו, כתיבת צוואה פועלת לטובת כולם ומונעת ריבים מיותרים. כאשר אדם בעל רכוש רב הולך לעולמו, נוצרת בעיה בנושא חלוקת רכוש במקרה והוא לא השאיר צוואה. לא ברור מי יקבל את מה שהשאיר מאחוריו. האם אשתו צריכה להיות היורשת, ילדי, חבריו או שכולם ביחד. אולי הוא בכלל היה רוצה לתת את הרכוש לצדקה. אולי הוא לא רוצה שמישהו ספציפי יקבל את הרכוש. לכן כדאי מאוד לערוך צוואה בנוכחות נוטריון.
אופן הכתיבת הצוואה
את הצוואה ניתן לערוך ב 3 דרכים:
צוואה מצולמת: עורך הצוואה יכול להקליט את עצמו במצלמת וידאו ולפרט את חלוקת הרכוש. כמו כך יש באפשרותו להכריז על תנאים על קבלת הרכוש כמו למשל הגעה לגיל מסוים.
צוואה מוקלטת: ניתן להקליט את הצוואה באמצעות רשמקול. אותם התנאים חלקים במקרה זה גם על הקלטה קולית.
צוואה כתובה: סוג צוואה זה הוא הנפוץ והפשוט ביותר. עורך הצוואה יכול לכתוב אותה על גבי נייר או להדפיסה ולשמור עליה אצלו.
בכל מקרה בשלושת המצברים הללו חשוב לדאוג לנוכחות נוטריון. נוכחות נוטריונית וחתימתו יעידו אל חוקיות הצוואה. לכן גם לא יהיה ניתן לערער עליה. יש להגיש את הצוואה לרשם לענייני צוואות.
כתיבת הצוואה בדיעה צלולה
התזמון חשוב. ככל שתעשה הצוואה בשלב מוקדם יותר כך ייווצרו פחות בעיות. א הצוואה תעשה קרוב למותו של בעל ההון, קיים סיכוי שהוא לא יערוך אותה בדעה צלולה. בנוסף נעשו ניסיונות רבים ע"י ידי בני המשפחה לגרום לאנשים שדעתם אינה צלולה להוריש אך ורק להם את כספם, או את רכושם במקום לחלק אותו בין כל בני המשפחה. בכל מקרה את הצוואה ניתן לשנות, או לכתוב מחדש במהלך השנים. כאמור חשוב מאוד לתת לצוואה תוקף משפטי ולהחתימה על ידי נוטריון, אחרת במקרה של מחלוקת, יעבור המקרה לבית המשפט ויעברו שנים עד שהרכוש יחולק.