זמינים עבורך 24/7 | מענה תוך שעה

בעלי תפקידים בתחום המשפט

בעולם המשפט יש מספר בעלי תפקידים, ביניהם בולט תפקידו של נוטריון. נסקור את המקצועות השונים ונעמוד על ההבדלים ביניהם.

משפטן

כל בעל השכלה משפטית העוסק בתחום המשפטים. לרוב השימוש בהגדרה זו ניתן ליועצים משפטיים, פרשנים או מרצים בתחום ולא לשאר בעלי התפקידים להלן.

עורך דין-  מי שסיים לימודי משפטים, עמד בבחינת לשכת עורכי הדין ותקופת התמחות. עם קבלת המשפטן ללשכת עורכי הדין הוא יוכל לייצג אדם או גוף אחר בבתי משפט. כיום בישראל ניתן ללמוד לימודי משפטים במספר אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ. כיום בישראל שוק עורכי הדין נחשב שוק 'מוצף' כשמספר עורכי הדין לנפש הכללי עומד על 50 אלף ומספר עורכי הדין לנפש הוא מהגבוהים בעולם.

תובע / קטגור

מייצג את המאשימה במשפט הפלילי.

סנגור

לעומת הקטגור הוא עורך הדין המייצג את הנאשם בבית המשפט.

נוטריון

נוטריון עורך דין בעל נסיון של 10 שנים שלא הושעה מלשכת עורכי הדין ועבר הסמכה מיוחדת לנוטריון. בישראל התקבל חוק הנוטריונים (1976) שמסדיר את פעולת הנוטריון, סמכותו וחובותיו. לפי החוק בישראל נוטריון רשאי לאמת חתימה על מסמך
לאשר שהחתום על מסמך, בשם זולתו, היה מוסמך לכך, לאשר נכונותו של העתק מסמך, לאשר נכונותו של תרגום מסמך, לקבל ולאשר תצהיר והצהרה אחרת, לאשר שאדם פלוני חי, לאשר נכונותה של רשימת מצאי  לערוך העדה של מסמך סחיר ועוד.

שופט

האדם בעל הסמכות להכריע בסכסוכים משפטיים בבית המשפט. בישראל פעילות השופטים מוסדת בחוק יסוד: השפיטה וגם בחוק בתי המשפט. בישראל ישנה וועדה לבחירת שופטים שבוחרת שופטים והם ממונים על ידי הנשיא.

רשם

אדם המוסמך להכריע בבית המשפט במקביל לשופטים אולם בעלי סמכות פחותה מהם. גם פעולת הרשמים מוסדרת בישראל בחוק בתי המשפט. רשם מתמנה על ידי נשיא בית המשפט העליון ומצריך אישור שר המשפטים. פסק דין שניתן על ידי רשם תקף כפסק דין לכל דבר בבית המשפט בו הוא מכהן.

נוטריון

צרו איתנו קשר
24 שעות ביממה. שירות מהיום להיום.

חייגו עכשיו: 050-8668808
או השאירו פרטים בטופס:



    Call Now Button