מהלכים רבים בעולם המודרני נקבעים וקיימים בעצם רק בעולם המשפטי ואצל נוטריון. הרי אין באמת ישות שנקראת 'טבע' או אפילו 'מדינת ישראל' אלא אך ורק במישור המשפטי. לא נוכל לפגוש את 'טבע' ולא נוכל לשבת לקפה ומאפה עם 'מדינת ישראל'.
אמנם יש אנשים שמוסמכים לתבוע בשם 'מדינת ישראל' אולם שוב, מדובר במישור משפטי ולא מהותני. אילו סוגי דיונים מתנהלים בבתי משפט ואילו שירותים נוספים מחייבים ייעוץ או שירות משפטי.
סוגי דיונים משפטיים
דיון אזרחי – תביעה היא המונח בו אדם מבקש סעד מבית המשפט מאדם אחר הוא הנתבע. אולם מספר התובעים והנתבעים לאו דווקא מוגבל. המשפט האזרחי בישראל מתנהל בבית משפט השלום או בבתי משפט למשפחה ובתי דין רבניים. לרוב הסעד המבוקש הוא כספי או הצהרתי ולעיתים צווי מניעה או צו המורה לנתבע לנקוט צעד מסוים. המשפט האזרחי עוסק לרוב בדיני חוזים, משפחה, עבודה, קניין ועוד.
דיון פלילי – בהליך הפלילי המדינה היא המאשימה. היא זו המגישה כתב אישום כנגד האזרח או אזרחים הנאשמים. ישנו הליך הנקרא קובלנה פלילית בו המאשים הוא אדם פרטי כנגד אדם אחר. אפשרות זו פתוחה רק בפני תחום מצומצם של עבירות בהן איסור לשון הרע או פגיעה בצנעת הפרט. המשפט הפלילי עוסק בכל ההתנהגויות האסורות לפי הדין הפלילי.
דיון מנהלתי או שימוע – הינו הליך משפטי קצר יותר הנערך בפורמט דומה למשפט אולם נערך בפני מי שמוסמך לכך כגון חבר מנהלים ברשות מסוימת ולאו דווקא שופט. מטרת השימוע היא לערוך דיון משפטי קצר בו ניתן להשמיע טיעונים ולהציג ראיות. נערך בישראל לפני פיטורים או לפני הגשת כתב אישום וכן לפני החלטה של רשות מנהלית כלשהיא. המשפט המנהלי מסדיר את פעילות הרשויות הציבוריות.
בכל סוגי הדיונים האלו יש בידי הגורמים להיעזר בשירותי עריכת דין או נוטריון על מנת להצדיק ולהוכיח את צדקתם.
עו"ד נוטריון עבאדי מיגל, בעל וותק של למעלה מ 20 שנה בתחום המשפט בישראל ובעולם. מספק את כל השרותים הנוטריוניים, 24 שעות ביממה בכל אזורי הארץ.